En iyi Tarafı yangın kapısı

Wiki Article

Yangın Bapsı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin birinci sınıf şekilde alegori getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabilinden örgülarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bâtınin, henüz çatı tasar çizim halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda santimantal davranılmalıdır.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoğunlukla endüstriyel tesislerde dü farklı kayranı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu bulmak bâtınin kullanılmaktadırlar.

İlerleyen zamanda ise herkesin mutabık kaldığı özellikler kabul edilmiştir. Genel olarak yangın merdivenlerinin özellikleri adidaki şekilde sıralanabilir:

Yangın veya evgin durum vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca boşaltma edilmesi derunin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın mukannen bir yangın direnci süresi katkısızlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Yangın Kapısı Ne Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın yahut evgin bir durumda insanoğluın belli belirsiz bir itmesi ile içeriden hariçya harbi açılmaktadır.

Kolaylıkla açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa da yek hareketle Yangın Kapısı açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik pas veya benzeri bir sistem bulunmalıdır.

Binaların mimarisına yaraşıklı kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı kuruluşsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi veya tinsel zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlar.

Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı muhtevain insanların dumandan zehirlenmesine handikap olan evgin mevki kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha parçalanmamış kalabalık olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Yangın Kapıları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü misilı ve kalitesi, yangın kapısının en ana kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Panik bar sebebiyle yürekerden dışarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı essah iterek kapıyı hevesliabilirler. Bu sayede çok basitçe ve hızlı bir şekilde evgin çıkış mimarilabilir.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak emniyetliği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın Kapısı Kilidi kapının hudayinabit kapanması ile yanında devreye giren, ısı ve yamanın vesair tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı sıkı sertya kapanmaktadır.

Report this wiki page